Jeugd-3-daagse Ooij wint Don Boscoprijs 2018

Voor de derde keer werd op 21 februari de Don Boscoprijs uitgereikt. De Jeugd-3-daagse in Ooij mocht een cheque van duizend euro in ontvangst nemen. Met deze prijs zal de Pipowagen, hét trefpunt voor de kinderen tijdens de Jeugd-3-daagse, worden opgeknapt.

Voor de prijs waren vijf projecten genomineerd die in juni 2017 voor hun activiteiten subsidie hebben ontvangen van de Stichting Steunfonds voor het Buurt en Klubhuiswerk in Nijmegen e.o. Dit waren behalve de Stichting Jeugd-3-daagse Ooij, Stichting Ruilvoet Lent, Stichting Move Nijmegen, Schuttersvereniging OEV Millingen a/d Rijn, Braderie Willemskwartier Nijmegen en Stichting Kleurfabriek Nijmegen

Een onafhankelijke jury onder leiding van voorzitter Hannie Kunst  (oud-wethouder van Nijmegen) heeft de genomineerde projecten beoordeeld. De jury was erg onder de indruk van de projecten en de presentaties. Ontmoeting, verbinding, een bindmiddel zijn en vooral vreugde met daarbij de grote inzet van de vrijwilligers maken volgens de jury deze initiatieven zo waardevol voor de gemeenschap.

De keuze viel op de Jeugd-3-daagse omdat ze 150 kinderen bereiken met een groot aantal vrijwilligers. Ook het in- en uitstroomsysteem van ouders als vrijwilligers was bij dit project een pluspunt.